Ingrediënten en benodigdheden
- 50 g quinoa
- 2 eieren
- 200 ml (plantaardige) melk
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el kaneel
- 25 g havermout
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 2 el hazelnoten
- 4 el Bonne Maman Hazelnootpasta
- 1 grote rijpe handpeer (Conference of Doyenne de Comice)
- Mixer (of garde)
1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over een groot bord om iets af te laten koelen.
2 Klop de eieren met de helft van de melk los met een mespunt zout. Zeef het bakmeel en de kaneel erboven en roer met een garde of mixer glad. Voeg de rest van de melk toe. Roer de havermout en de quinoa erdoor.
3 Verhit wat zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep wat beslag in de pan. Bak pannenkoekjes van ca. 12 cm doorsnee. Bak er 2 of 3 tegelijk pannenkoekjes op middelhoog tot hoog vuur in ca. 3 min. gaar. Keer ze als ze goudbruin zijn aan de onderkant en gestold aan de bovenkant.
4 Hak de hazelnoten grof. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Serveer de pannenkoekjes met de peer, Bonne Maman Hazelnootpasta en gehakte hazelnoten.