Ingrediënten
- 6 dunne stengels roze rabarber
- 3 cm verse gember
- 150 g fijne kristalsuiker
- 4 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien fruitspread
- 40 g pure chocolade
- 40 g ruby chocolade
- ijsvormpjes 6x, ca. 100 ml inhoud
1 Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Weeg 400 gram van de rabarber af. Schil de gember en snijd in stukken. Doe de rabarber met de gember, de suiker en 125 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 8 min. afgedekt koken of tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, haal de gember eruit en roer de fruitspread erdoor.
2 Verdeel het rabarber-aardbeienmengsel over de vormpjes, steek de stokjes erin en zet of leg de vormpjes voor minimaal 6 uur in de vriezer om hard te laten worden.
3 Hak de chocolade in kleine stukjes, maar hou ze apart en doe ze om de beurt in een grote hittebestendige kom. Hang de kommen in een pan met een laag kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten en zigzag over de ijsjes.