Ingrediënten en benodigdheden
- 1 grote wortel (ca. 125 g)
- ½ komkommer
- 100 g kleine pruimtomaatjes
- 1 eetrijpe avocado
- 2 el citroensap (optioneel)
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el Bonne Maman Vijgen Confiture
- 1 el Franse mosterd
- 5 el extra virgin olijfolie
- ½ sjalotje, gesnipperd
- 50 g babyspinazie
- 75 g zachte geitenkaas
- 2 el pompoenpitten
- 2 lege Bonne Maman potten
1 Schil de wortel en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in linten (raspen kan ook). Halveer de halve komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de tomaatjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel evt. met citroensap om verkleuring te voorkomen.
2 Klop een vinaigrette van de azijn, vijgenjam, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en roer het halve sjalotje erdoor.
3 Verdeel de spinazie over de potten, dan de wortel, tomaatjes, komkommer en de avocado. Verkruimel de geitenkaas erop en bestrooi met de pompoenpitten. Houd de dressing apart of schenk ‘m erover.
Tip Ook lekker met Bonne Maman pruimenjam in plaats van vijgenjam.