Ingrediënten en benodigdheden
- 260 g bloem + extra voor bestuiven
- ½ tl bakpoeder
- 115 g boter, op kamertemperatuur
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1/3 pot Bonne Maman Frambozen Confiture
- 50 g poedersuiker
- Glitterpoeder (optioneel)
- Deegroller
- Ster koekjesvorm
1 Meng de bloem met het bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Klop de boter met de suiker in een andere kom met de mixer licht en luchtig. Klop het ei en het vanille-extract door het boterbeslag. Klop met de mixer op de laagste stand beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor tot je een stevig deeg hebt. Maak er een platte schijf van en verpak in plasticfolie. Leg minimaal 30 min. in de koelkast om te rusten.
2 Rol het deeg uit (eventueel in 2 delen en bewaar de rest in de koelkast) op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dik. Steek er met de koekjesvorm een even aantal sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek uit de helft van de sterren nog een klein cirkeltje of sterretje. Bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
3 Verdeel de frambozenjam over de sterren zonder gaatjes. Bestuif de sterren met opening met poedersuiker en leg ze op de koekjes met jam.
Tip Geen kerst? Deze koekjes kun je natuurlijk het hele jaar door maken in allerlei vormen!