Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Scones voor high tea

Ingrediënten

1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder, poedersuiker en zout met een garde in een kom. Doe de boter erbij en maak met je vingertoppen grove kruimels. Schenk de karnemelk erbij en kneed snel tot een glad deeg.
2 Rol het deeg op een licht met bakmeel bestoven werkblad met de deegroller en steek er zoveel mogelijk scones uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het deeg weer bij elkaar, rol het uit en steek opnieuw scones uit het deeg. Ga door tot het deeg op is. Bestrijk ze dun met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Serveer met de fruitspread en room of boter.

Tip Serveer tijdens een high tea ook fruitcakjes van Bonne Maman, macarons en sandwiches met zuivelspread met bieslook, gerookte zalm en komkommer.

Deel
Even geduld...