Ingrediënten en benodigdheden
- 20 g verse gist (of 1 zakje actieve droge gist = 9/10 g)
- 500 g bloem
- 60 g bruine suiker
- 1 kleine theelepel zout
- 1 el gemalen kaneel
- 110 ml (plantaardige) melk
- 200 g appel (of peer) compote
- 1 pot Bonne Maman aardbeienjam
- 1 eierdooier
1 Verkruimel de verse gist in een kom, voeg de bloem, bruine suiker, zout, kaneel, melk en compote toe.
2 Kneed 10 minuten (als je actieve droge gist gebruikt, activeer gedurende 15 minuten in 4 eetlepels verwarmde melk (van de 110 ml melk).
3 Laat het deeg 2 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
4 Maak het deeg los en verdeel het in 3 gelijkmatige stukken. Gebruik een deegroller om de 3 stukken uit te rollen tot cirkels van gelijke grootte.
5 Verdeel de Bonne Maman Aardbeienjam over een deegcirkel. Bedek het met de tweede deegcirkel en besmeer deze opnieuw met Bonne Maman Aardbeienjam. Eindig met de laatste deegcirkel.
6 Gebruik een glas, kleine vorm of steker om een kleine cirkel in het midden te maken. Vanuit de cirkel snijd je het deeg in 8 delen.
7 Draai de stukjes deeg twee aan twee, om de sneeuwvlok te maken. Druk elk uiteinde goed aan om het deeg samen te drukken.
8 Laat opnieuw rijzen gedurende 45 min/1 uur. Bestrijk het met eigeel en bak 20/25 min. op 180°C.