Ingredienten
- 150 gram volkoren (spelt)meel
- 1 tl bakpoeder
- 250 ml halfvolle melk (of plantaardige melk)
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 2 el Bonne Maman Bosbessen Confiture + extra voor serveren
- 150 g blauwe bessen
- 400 g (kokos)yoghurt
- Plantaardige olie om in te bakken (bijv. zonnebloemolie)
1 Zeef het meel met de bakpoeder en 1 mespunt zout boven een kom. Roer met een garde de melk erdoor tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg het vanille-extract toe. Klop de eieren en de 2 eetlepels bosbessenjam erdoor.
2 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe een beetje olie in de pan en een klein handje blauwe bessen en schep er wat beslag op. Zo krijg je een mooie, grillige vorm. Bak de pannenkoekjes in ca. 4 min. op middelhoogvuur goudbruin en gaar. Keer ze als het beslag bovenop bijna gestold is.
3 Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen, extra bosbessenjam en (kokos)yoghurt.
Tip bestrooi met wat verse muntblaadjes
Deel