Ingrediënten en benodigdheden
- 5 el Bonne Maman Aardbeien Confiture
- 100 g verse aardbeien
- 150 g biscuits (country koekjes) verkruimeld
- 100 g gesmolten boter
- 200 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker (8 gram)
- 1 zakje klop-fix (8 gram)
- Sap van ½ citroen
- 4 lege Bonne Maman jampotjes
1 Meng de verkruimelde biscuits met de gesmolten boter en verdeel het koekmengsel over de bodem van de jampotjes.
2 Druk stevig aan met de achterkant van een lepel en zet koel weg. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in kwarten en roer vervolgens de aardbeien jam er doorheen. Verdeel dit over de potjes.
3 Roer in een kom het citroensap door de witte roomkaas. Klop in een andere kom de slagroom met de vanille, suiker en de klop-fix tot een licht vloeibaar mengsel. Spatel dit mengsel door de slagroom en schep dit in de potjes.
4 Decoreer elk potje met een paar aardbei partjes. Draai de dekseltjes erop en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Deel