Ingrediënten en benodigdheden
- 3 eieren
- 30 g suiker
- 250 g mascarpone
- 8 el Bonne Maman Perziken Confiture
- 4 lange vinger koekjes
- 15 cl water
- 4 perziken
- 4 glaasjes
1 Maak een siroop met het water en de Bonne Maman perzikenjam en laat het koken. Doop de lange vingers lichtjes in de siroop en leg in elk glaasje een half koekje.
2 Snijd de perziken in kleine stukjes en mix met 2 eetlepels perziken jam. Verdeel het mengsel over de glaasjes en leg op de koekjes.
3 Scheid het eiwit van de eierdooiers. Meng de eierdooiers met 2 eetlepels perziken jam en de mascarpone in een kom. Klop in een andere kom het eiwit stijf en voeg er geleidelijk de suiker aan toe. Schep het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.
4 Schep een deel van het mascarponemengsel in de glaasjes. Leg hierop een half koekje en verdeel er de rest van het perzikenmengsel over. Vul de glaasjes af met de rest van het mascarponemengsel.
5 Laat minimaal één uur opstijven in de koelkast.