Ingrediënten en benodigdheden
- 2 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
- 600 ml volle melk + 2 el
- 100 g kristalsuiker + 2 el
- 4 eidooiers
- 2 el maïzena
- 2 el amandelschaafsel
- 500 g mascarpone
- 6 el Bonne Maman Aardbeien Confiture
- 500 ml slagroom
- 1 el vanille-extract
- 600 g diepvries rode vruchten
- 2-3 zakjes Bonne Maman Madeleines (afhankelijk van de grootte van de schaal)
- Plasticfolie
- Mixer
- Trifleschaal ca. 3 liter
1 Maak eerst de gele room. Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met het mes het merg eruit. Breng het stokje en het merg met de 600 ml melk en de helft van de suiker tot tegen de kook aan.
2 Roer met een garde de eidooiers met de rest van de suiker los in een mengkom. Roer de maïzena met de extra 2 eetlepels koude melk tot een glad papje. Schenk, al roerend, de hete melk bij de eidooiers. Maak snel de pan schoon en schenk alles terug in de pan en voeg de maïzena toe. Breng terwijl je continue roert op laag vuur aan de kook tot een dikke vla. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot het is opgelost en laat afgedekt, met de plasticfolie direct op de room om velvorming te voorkomen, afkoelen. Tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
3 Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
4 Roer voor de aardbeiencrème de mascarpone los als de gele room koud is. Voeg de helft van de aardbeienjam losjes toe aan de mascarpone. Klop de gele room goed los met een garde (verwijder het vanillestokje).
5 Klop de slagroom stijf met de 2 eetlepels suiker en het vanille-extract met de mixer.
6 Verdeel de helft van de rode vruchten over de schaal, leg daar de helft van de madeleines op. Maak dan een laag aardbeienroom en verdeel de rest van de vruchten erover. Leg de rest van de madeleines erop en verdeel de gele room erover. Schep de slagroom en de rest van de jam erop en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer als de rode vruchten ontdooid zijn of laat een paar uur in de koelkast opstijven en de smaken intrekken.
Tip 1 Besprenkel de madeleines met een beetje champagne of mousserende wijn.
Tip 2 Je kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden. Klop de slagroom vlak voor serveren of voeg een zakje Klopfix toe.