Ingrediënten - cacaogebak
- 160 g bloem
- 70 g poedersuiker
- 20 g hazelnootpoeder
- 100 g boter
- 1 ei
- 20 g ongezoete cacaopoeder
- 1 mespuntje zout
Ingrediënten vulling (ganache) van Bonne Maman Hazelnootpasta
- 300 ml verse slagroom
- 2x eigeel
- 60 g Bonne Maman Hazelnootpasta
- 70 g pure chocolade
Overige ingrediënten
- Chocolade bovenkant voor op het taartje
- Cacao poeder
- Praline
Chocolade gebak
1 Laat de boter op kamertemperatuur komen
2 Mix in een beslagkom de bloem, poedersuiker, hazelnootpoeder, cacao & het zout. Voeg de zachte boter toe en mix goed. Voeg het ei toe en roer tot het deeg gevormd is. Laat 1 uur in de koelkast staan voor gebruik.
3 Haal het deeg uit de koelkast, en rol uit tussen 2 vellen bakpapier. Zet nogmaals voor 30min in de koelkast, zo kan je gemakkelijker met het deeg werkbaar. Vul verschillende kleine of een grote bakvorm met het deeg en prik ze in met en vorm. Bak voor 15min. op 160 graden.
Ganache
1 Mix de Bonne Maman hazelnootpasta & pure chocolade samen in een beslagkom. Mix in een andere beslagkom de twee ei-geel dooiers.
2 Kluts de slagroom en warm op in een steelpan, giet een gedeelte bij het eigeel.
3 Voeg de room en het eigeel samen in de steelpan en breng aan de kook in de steelpan, om de room te verdikken. Giet het warme mengsel over de chocolade mix en roer tot het een mooie gladde ganache vormt.
4 Giet de ganache in de taartschelpjes en laat 1 uur staan.
5 Sprenkel praline over de taartjes, voeg een chocolade schijf toe op de bovenkant en top af met cacaopoeder.