Ingrediënten en benodigdheden
- 200 g boter + extra om in te vetten
- 225 g bloem + extra om te bestuiven
- 300 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 1 mespunt zout
- 100 g Ruby chocolade
- 75 g gedroogde cranberry’s
- 6 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Frambozen
- 50 g roze marsepein
- 50 g witte marsepein
- Poedersuiker om te bestuiven
- Hartvormige taartvorm ca. (of een brownie vorm van 20 x 20 cm)
- Deegroller
- Hartvorm-uitstekers (in verschillende maten)
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de taartvorm goed in en bestuif met bloem. Schud de overtollige bloem eruit.
2 Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Schenk in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterdsuiker toe en klop met de mixer tot een gladde massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop 3 min. tot een lichte en luchtige massa. Klop de vanille erdoor. Klop dan heel kort de het zout en de bloem erdoor. Hak de chocolade grof en spatel de chocolade samen met de cranberry’s door het beslag.
3 Schep het beslag in de taartvorm en bak de taart in ca. 25 min. goudbruin. De bovenkant heeft een dun, krokant laagje maar het mag in het midden nog een beetje zacht zijn. Laat de taart in min. 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
4 Haal de taart uit de taartvorm en bestrijk met de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Frambozen. Rol het marsepein uit op een licht met poedersuiker bestoven werkblad tot een dunne lap van ca. 3 mm. Snijd er een passend hart uit en steek er kleine hartjes uit. Leg het marsepeinen hart voorzichtig op de taart. Serveer de taart met de uitgestoken hartjes en rozenblaadjes!