Ingrediënten / keukengerei
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 125 g witte basterdsuiker
- 2 el vlierbloesemsiroop
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g amandelmeel
- 2 el volle melk, op kamertemperatuur
- 400 ml slagroom
- 150 g mascarpone
- 3 el fijne kristalsuiker
- 12 tl Bonne Maman frambozenconfiture, of een andere fruitconfiture of spread MFMS, of Bonne Maman hazelnootpasta, lemon curd of caramel dulce de leche (deze cupcakes zijn met alles van Bonnen Maman lekker)
- 12 eetbare bloemetjes
- Mixer
- muffinvorm met 12 holtes
- 12 papieren cupcake-vormpjes
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
2 Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 5 min. licht en luchtig. Klop de vlierbloesem siroop erdoor en klop vervolgens 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bak- en amandelmeel erboven en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
3 Klop de slagroom met de mascarpone en de kristalsuiker stijf. Verdeel de room over de afgekoelde cupcakes en maak er een mooie swirl in met een theelepeltje fruitspread, confiture, hazelnootpasta of wat je maar lekker vindt. Versier de cupcakes met een bloemetje.
Tip Het mooiste is natuurlijk om deze cupcakes met vlierbloesem te versieren!