Ingrediënten en benodigdheden
- 1 camembert in een doosje (250 g, op kamertemperatuur)
- 6 el blanke amandelen
- 1 takje rozemarijn
- 1 tl grof zeezout
- 3 el Bonne Maman Vijgen Confiture
- Verse vijgen
- Stokbrood
- Paperclip
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de camembert en zet de kaas terug in de onderkant van het doosje (zet een paperclip waar de uiteinden van de rand samenkomen om te voorkomen dat de rand opengaat in de oven). Zet het doosje op een bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven helemaal zacht.
2 Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn. Verhit een koekenpan en roerbak de amandelen met de rozemarijn en het zeezout in ca. 3 min. goudbruin en knapperig. Laat iets afkoelen op een bord. Schep de vijgenjam op de camembert en bestrooi met de amandelen. Serveer met verse vijgen en stokbrood.
Deel