
Aardbeien tartelette

1 Mix voor de bodem de bloem en suiker samen in een kom. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig mengsel. Voeg het eigeel toe en kneed snel alle ingrediënten tot een deegbal. Leg de deegbal in folie in de koelkast en laat 30 minuten afkoelen. Bereid in de tussentijd de vulling voor.
2 Verwarm de melk, suiker en vanille in een steelpan. Breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook. Klop in een aparte kom de eidooiers en maizena. Als de melk kookt, schenk dan voorzichtig de helft bij de eidooiers en klop dit snel door elkaar zodat de eieren niet schiften. Voeg daarna toe aan de rest van de melk in de pan. Laat het geheel dik worden op middelhoog vuur.
3 Doe het mengsel in een schone kom en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en meng daarna met een handmixer de boter door het mengsel. Laat minimaal een uur afkoelen in de koelkast.
4 Verwarm de oven op 180 graden.
5 Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bedekt aanrecht. Leg het deeg in de tartelette vorm en plaats deze nog eens 30 minuten in de koelkast. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 15-20 minuten tot het lichtbruin kleurt. Haal de bodem uit de oven, laat deze eerst afkoelen en bedek vervolgens met Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien fruitspread.
6 Bedek de fruitspread met de vulling, snij de aardbeien en leg deze op de tartelette. Top af met munt en muesli.