Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen

Abrikozengebakje met bladerdeeg

 
Makkelijk
4 stuks
40 min. bereidingstijd + 20 min. wachttijd

Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen

1 rol vers bladerdeeg

12 halve abrikozen op siroop

1 pot Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen

50 g fijne kristal suiker

25 cl melk

1 ei (voor het bestrijken van het bladerdeeg)

3 eierdooiers

15 g maïzena

1 vanille stokje

Bruine suiker

Stappen

Begin met het bereiden van de banketbakkersroom.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de melk in een steelpan met het vanillestokje en de zaadjes.

Klop de eidooiers en de fijne kristalsuiker in een kom tot ze bleek zijn. Voeg de maïzena toe. Verwijder het vanillestokje en giet 1/3 van de melk in de kom. Klop tot een gladde massa en giet dan de rest van de melk erbij.

Giet de inhoud van de kom terug in de steelpan en verwarm de room op laag vuur. Klop voortdurend tot de room dikker wordt.

Giet het mengsel in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant van 26 cm en snijd er 4 vierkanten uit. Verdeel een laag banketbakkersroom in het midden, gevolgd door een laag Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen. Leg daarop de halve abrikozen erop.

Bestrijk twee uiteinden van het bladerdeeg met losgeklopt ei en vouw ze dan om in het midden en knijp ze samen om ze te sluiten. Bestrijk de rest van het bladerdeeg en bestrooi met bruine suiker. Bak 15/20 minuten op 180°C.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal