Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Appel-bramen crumble met bosbessenjam

 
Gemiddeld
8
30 min. bereidingstijd + 50 min. oventijd

5 appels (Goudrenet, Elstar of Jumani)

3 el Bonne Maman Bosbessen Confiture

150 g verse bramen (of ontdooide diepvriesbramen)

1 limoen

175 g zelfrijzend bakmeel

25 g havervlokken + extra voor garnering

75 g pecan- of walnoten, grofgehakt

8 el ruwe rietsuiker

2 zakjes vanillesuiker

175 g koude boter, in blokjes

Taartvorm ca. 26 cm Ø, ingevet

Stappen

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appelstukjes met de jam en de bramen over de taartvorm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schep de rasp en het sap door de appels.

Meng voor de crumble het bakmeel, de havervlokken, noten, rietsuiker en vanillesuiker in een kom. Kneed de boter erdoor tot een grof en kruimelig deeg. Bestrooi de appels met het deeg en bak de crumble in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer warm met crème fraîche of vanille-ijs.

 

Tip Vervang de bramen in de zomer door frambozen en de bosbessenjam door Bonne Maman frambozenjam!

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal