
Bonne Maman Madeleines met citroen meringue

1 Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop de madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak 5 minuten op 180°C. Laat afkoelen zodat het glazuur kan drogen.
2 Maak de lemon curd.
Giet het citroensap in een steelpan en meng de eieren, poedersuiker en maïzena in een kom. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Doe de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot̀ stijf en romig. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde Lemon curd.
3 Verwarm voor de meringue in een steelpan de suiker en het water tot̀ de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten op en besprenkel ze met de siroop. Klop tot̀ de meringue is afgekoeld.
4 Om de madeleines in elkaar te zetten, spuit je de meringue in de spuitzak en brand je ze snel op kleur met de creme brulee-/ gasbrander. Spuit vervolgens de lemon curd erop en versier eventueel met een paar citroenschilletjes.