
Carrotcake met sinaasappel marmelade

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Hou de boter uit de koelkast voor de frosting.
2 Schil de wortels en rasp ze grof. Klop de eieren met de basterdsuiker met de mixer in een ruime kom licht en luchtig. Schenk met de mixer op de laagste stand in een dunne straal de zonnebloemolie erbij. Klop er rustig drie eetlepels Bonne Maman Sinaasappel Marmelade door. Spatel zo luchtig mogelijk de wortels erdoor.
3 Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder, baksoda en zout erboven en spatel alles zo luchtig mogelijk door elkaar. Schep als laatste de walnoten erdoor en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Check met een satéprikker; als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
4 Klop de boter met het vanille-extract in ca. 5 min. luchtig. Klop de roomkaas en poedersuiker erdoor en klop nog zeker 5 min. tot een luchtige frosting. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
5 Bestrijk (of doe dit met de spuitzak) de afgekoelde cake met de frosting en verdeel de rest van de Bonne Maman sinaasappelmarmelade erover.