Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Kersen confiture

Chocolade cake met kersen

 
Gemiddeld
10

Kersen confiture

250 g extra pure chocolade (72% cacaobestanddelen)

200 g boter

4 eieren

1 tl vanille-extract

275 g donkerbruine basterdsuiker

125 g bloem

75 g zelfrijzend bakmeel

75 g amandelmeel

250 g diepvries kersen, ontdooid

250 g mascarpone

6 el Bonne Maman Kersen Confiture

1 handvol verse of ontdooide diepvrieskersen of kersen uit pot voor garnering

Springvorm 22 cm Ø, ingevet

Bakpapier

Mixer

Stappen

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Hak 200 gram van de chocolade grof. Verwarm de boter met 200 gram chocolade au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Laat iets afkoelen.

Klop de eieren met het vanille-extract en de basterdsuiker met de mixer in 5 min. lichtbruin en luchtig. Spatel het chocolade-botermengsel erdoor. Zeef de bloem met het bakmeel en amandelmeel erboven en spatel er zo luchtig mogelijk door. Spatel tot slot de kersen erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 60 min. gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.

Halveer de taart voorzichtig overlangs. Bestrijk de onderkant van de cake met de helft van de mascarpone en de kersenjam. Leg de bovenkant er op en bestrijk met de rest van de kersenjam en mascarpone. Schaaf met een dunschiller nog wat chocolade over de taart. Garneer met kersen.


Tip 
De rest van de chocolade kun worden gesmolten en tussen de cakelagen worden verdeeld en over de taart worden gezigzagd. 

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal