Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Citroencupcakes gevuld met Lemon Curd en meringue

 
Gemiddeld
Ca. 10 stuks

125 g boter, op kamertemperatuur

125 g + 200 g fijne kristalsuiker

2 eieren + 2 eiwitten, op kamertemperatuur

Rasp van 1 citroen

50 g amandelmeel

75 g zelfrijzend bakmeel

3 el volle melk

4 el Bonne Maman Lemon Curd

10 papieren cupcakevormpjes

Muffinbakvorm

Appelboor

Keukenthermometer

Spuitzak

Crème bruléebrander (optioneel)

Stappen

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vormpjes over de holtes van de muffinbakvorm. Klop de boter met 125 g suiker 4 min. met de mixer licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 2 min. Klop het citroenrasp erdoor.

Zeef het amandel- en het bakmeel boven het beslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de melk erdoor en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Bak de cupcakes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de bakvorm en vervolgens uit de vorm op een rooster.

Maak met de appelboor een holte van 1,5 cm in het midden van de cakejes. Vul de holtes met Bonne Maman Lemon Curd.

Verhit de 200 g suiker tot 118 °C in een steelpan met dikke bodem (dit duurt ca. 5 min.). Klop ondertussen de twee eiwitten stijf. Schenk de hete suikersiroop al kloppend in een dunne straal bij het eiwit en klop net zo lang door tot het eiwit is afgekoeld tot kamertemperatuur. Schep de meringue in de spuitzak en maak mooie toeven op de cupcakes.

 

Tip Geef de meringue met de crème bruléebrander nog een kleurtje

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal