Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Crostata mijter

 
Gemiddeld
12
30 min. bereidingstijd + 30 min. wachttijd + 30 min. oventijd

200 g bloem

1/3 tl bakpoeder

75 g fijne kristalsuiker

100 g koude boter

1 citroen

2 eieren

8 el Bonne Maman viervruchtenjam

1 geconfijte kers

Keukenmachine

Stappen

1 Mix de bloem met het bakpoeder, kristalsuiker, boter en 1 mespunt zout tot kruimels in de keukenmachine. Rasp de gele schil van de citroen erboven en voeg 1 ei toe en mix opnieuw. Kneed kort tot een bal, verpak die in plasticfolie en laat min. 30 minuten rusten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol 2/3 van het deeg uit en vorm er een mijter van ca. 30 x 20 cm. Leg de mijter op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een opstaande rand en een passend kruis van de rest van het deeg en leg de rand op de mijter. Verdeel de jam erover binnen de rand en leg dan het kruis erop. Klop het tweede ei los en bestrijk de rand en het kruis met ei.

3 Bak de mijter in het midden van de oven in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen en maak het geheel af met de kers!

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal