
Dadelpinda-sesam bark

1 Ontpit de dadels en leg ze naast en onder elkaar in een rechthoek op een vel bakpapier. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol de dadels met de deegroller mooi plat, duw de dadels weer strak tegen elkaar als er te veel ruimte tussen is gekomen tijdens het platrollen.
2 Leg het op de bakplaat en verwijder het bovenste vel papier. Bestrijk de dadels met Pindapasta en swirl de tahin erdoor, leg tot gebruik in de vriezer.
3 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-Marie. Hak de pinda’s grof. Bestrijk de dadelpinda bark met gesmolten chocolade, bestrooi met de pinda’s, zeezout en sesamzaad. Laat 1 uur in de vriezer opstijven. Breek of snijd in stukken.
Tip Er kan gemakkelijk worden gevarieerd met de toppings. Denk aan stukjes bananenchips, andere zaden of noten, gedroogde cranberry’s of andere in stukjes gesneden gedroogde vruchten.