
Dubbele kipburger met pittige pindasaus voor Vaderdag

1 Maak eerst de pindasaus door de Bonne Maman Pindapasta met de kokosmelk op laag vuur in een steelpan met dikke bodem te verwarmen. Roer goed door elkaar en roer er 1 theelepel sambal door. Neem van het vuur en rasp er de helft van de groene schil van de limoen bij.
2 Snijd met de kaasschaaf of dunschiller een paar lange linten van de komkommer. Meng de mayonaise met de rest van de sambal (als papa van pittig eten houdt).
3 Halveer het broodje. Verhit de koekenpan en rooster het broodje kort zonder olie of boter aan de snijkanten tot ze licht geroosterd zijn. Doe de olie in de pan en bak de kipburgers in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
4 Bestrijk de onderkant van het broodje met de sambalmayo, leg de sla en tomaat erop. Leg de burgers erop, dan de komkommer en lekker veel pindasaus. Maak af met wat atjar en koriander. Leg de andere helft van het broodje erop en steek er een prikker in. Zo blijft de burger nog een beetje bij elkaar als papa een hap neemt. Serveer de rest van de pindasaus erbij.
Tip Maak een extra leuke prikker van een satéprikker met een vlaggetje met een eigen tekst of tekening.