
Filodeeg swirls

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking. Hak de pistachenoten fijn. Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk een vel filodeeg met boter, bestrooi met een beetje kaneel en bestrooi met pistachenoten (houd 1 eetlepel achter voor garnering). Leg er een vel filodeeg op en bestrijk dat ook met boter. Knijp of vouw het deeg losjes tot een reep en rol die op tot een slakkenhuis. Leg het op de bakplaat en maak er nog 4.
2 Bak ze in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant.
3 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone los met merg.
4 Serveer de warme filodeeg swirls met een toef vanillemascarpone, wat kersen- of abrikozenjam. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten. Serveer er eventueel verse kersen en/of abrikozen bij.