
Frambozen tartelettes

1 Meng in een kom de bloem, poedersuiker en het zout. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt
2 Voeg de eidooier en een beetje water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, wikkel in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht 160 °C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak (3–4 mm dik). Steek rondjes uit en bekleed hiermee kleine taartvormpjes of een mini-muffinvorm. Prik gaatjes in de de bodems met een vork.
4 Schep 1 theelepel frambozenjam in elk deegbakje. Bak 15–18 minuten tot ze goudbruin zijn.
5 Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker.