Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Abrikozen confiture

Glutenvrije chocoladetaart met Abrikozen Confiture

 
Gemiddeld
10
20 min. bereidingstijd + 30 min. oventijd

Abrikozen confiture

150 g pure chocolade

3 eieren (M)

1 snufje zout

100 g suiker

75 g zachte boter

2 zakjes vanille suiker

Geraspte schil van 1 (bio) sinaasappel

150 g gemalen amandelen

2 tl bakpoeder

1-2 el geraspte kokos

150 ml slagroom

150 g Bonne Maman Abrikozen Confiture

Ovenschaal 20x20 of springvorm van 18-20 cm doorsnede

Stappen

Snij de chocolade in stukken en smelt au-bain marie.

Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en doe de helft van de suiker erbij. Roer in een andere kom de boter totdat deze crème achtig is. Doe de rest van de suiker, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp bij de boter en roer totdat alles wit crème achtig is. Roer de chocolade erdoorheen.

Meng de amandelen en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel. Roer 2–3 eetlepels van het eiwit mengsel erdoorheen totdat dit smeuïg wordt. Doe de rest van het eiwitmengsel erbij.

Bekleed de ovenschaal of springvorm met bakpapier en schep vervolgens het mengsel in de vorm. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in circa 25-30 minuten. Laat de taart afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.

Rooster de kokosrasp ligt in een pan zonder olie of boter. Klop de slagroom. Snijd de taart in stukken en bestrijk ieder stuk met de Bonne Maman abrikozenjam. Doe er vervolgens wat slagroom op en strooi wat kokosrasp eroverheen.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal