
Halloween macarons

Bereid de droge ingrediënten
1 Mix het amandelmeel en de poedersuiker in een blender of keukenmachine en zeef het mengsel. Zet apart.
Klop de meringue
1 Klop de helft van de eiwitten (37,5 g) stijf met een snufje zout.
2 Verwarm intussen de kristalsuiker en het water tot 118 °C.
3 Giet de suikersiroop langzaam bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen. Klop door tot de meringue is afgekoeld.
Maak het macaronbeslag
1 Meng de overgebleven eiwitten (37,5 g) met het amandel-/poedersuikermengsel tot een dikke pasta.
2 Spatel vervolgens de meringue in delen voorzichtig door de amandelpasta tot je een glad, glanzend beslag krijgt (deze stap heet macaronage).
Kleuren
1 Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
2 Kleur het ene deel zwart (met actieve kool) en het andere paars (met bosbessenpoeder of rodekoolsap).
3 Doe elk gekleurd beslag in een spuitzak. Plaats vervolgens beide spuitzakken samen in een derde spuitzak met een rond spuitmondje.
Opspuiten
1 Spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat.
2 Tik de bakplaat voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
3 Laat de macarons 30–60 minuten op kamertemperatuur rusten tot er een ‘huidje’ ontstaat (ze mogen niet meer plakken als je ze aanraakt).
Bakken
1 Bak de macarons in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 12–15 minuten.
2 Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakmat haalt.
Vullen
1 Spuit een beetje Bonne Maman Perzik jam op de helft van de schelpen.
2 Dek af met de overige schelpen om er sandwiches van te maken.
Tip Bewaar de macarons 24 uur in de koelkast voor de beste textuur voordat je ze serveert.