Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Perziken Confiture

Halloween macarons

 
Moeilijk

Perziken Confiture

Voor de schelpen

100 g amandelmeel

100 g poedersuiker

75 g eiwitten (op kamertemperatuur, bij voorkeur 1-2- dagen 'gerijpt')

100 g kristalsuiker

30 ml water

Een snufje zout

Natuurlijke kleurstoffen

Paars: 1 tl gevriesdroogd bosbessenpoeder of geconcentreerd rodekoolsap + een druppel citroensap

Zwart: 1 tl actieve kool (voedselveilig)

Vulling

1 pot Bonne Maman Perziken Confiture

Decoratie

Suiker oogjes

Suikerspookjes

Drop rolletjes

Spuitzak

Bakplaat

Stappen

Bereid de droge ingrediënten

Mix het amandelmeel en de poedersuiker in een blender of keukenmachine en zeef het mengsel. Zet apart.

 

Klop de meringue

1 Klop de helft van de eiwitten (37,5 g) stijf met een snufje zout.

2 Verwarm intussen de kristalsuiker en het water tot 118 °C.

3 Giet de suikersiroop langzaam bij de eiwitten terwijl je blijft kloppen. Klop door tot de meringue is afgekoeld.

 

Maak het macaronbeslag

1 Meng de overgebleven eiwitten (37,5 g) met het amandel-/poedersuikermengsel tot een dikke pasta.

2 Spatel vervolgens de meringue in delen voorzichtig door de amandelpasta tot je een glad, glanzend beslag krijgt (deze stap heet macaronage).

 

Kleuren

1 Verdeel het beslag in twee gelijke delen.

2 Kleur het ene deel zwart (met actieve kool) en het andere paars (met bosbessenpoeder of rodekoolsap).

3 Doe elk gekleurd beslag in een spuitzak. Plaats vervolgens beide spuitzakken samen in een derde spuitzak met een rond spuitmondje.

 

Opspuiten

1 Spuit rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat.

2 Tik de bakplaat voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

3 Laat de macarons 30–60 minuten op kamertemperatuur rusten tot er een ‘huidje’ ontstaat (ze mogen niet meer plakken als je ze aanraakt).

 

Bakken

1 Bak de macarons in een voorverwarmde oven op 150 °C gedurende 12–15 minuten.

2 Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakmat haalt.

 

Vullen

1 Spuit een beetje Bonne Maman Perzik jam op de helft van de schelpen.

2 Dek af met de overige schelpen om er sandwiches van te maken.

 

Tip Bewaar de macarons 24 uur in de koelkast voor de beste textuur voordat je ze serveert.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal