Koekjeskrans met Aardbeien Confiture
1 Meng de bloem met het zout en koekkruiden in een kom. Klop de boter met de poedersuiker licht en luchtig. Voeg het ei, gembersiroop en vanille-extract toe. Klop met de mixer op de laagste stand het bloemmengsel erdoor. Niet te lang, tot het net een samenhangend deeg is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 min. rusten.
2 Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap van ca. 3 mm dik. Snijd met behulp van borden of taartringen een ring uit van ca. 25 cm doorsnede en 4 cm dik. Leg de ring op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek met de uitstekers verschillende maten sterren uit, groot klein en ook sterren waar weer een ster uitgestoken is. Leg alle sterren op de bakplaat. Bak de koekjes als de bakplaat vol is, in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
3 Laat ze afkoelen op de bakplaat en vervolgens, als ze hard genoeg zijn, op een rooster. Ga net zo lang door met het uitrollen van het deeg, uitsteken van sterren en bakken tot het deeg op is. Het deeg is voldoende voor een royale voorraad aan sterren, maar het is fijn om er een paar extra te hebben, voor de compositie. Laat alle koekjes helemaal afkoelen.
4 Bestuif de open sterren met poedersuiker. Bestrijk een aantal sterren met de aardbeienjam en leg er een open ster op. Bestuif er ook een aantal dichte sterren met poedersuiker en laat er een paar neutraal.
5 Hak de chocolade fijn en smelt het au bain-marie. Plak met behulp van de chocolade de sterren op de ring en maak je eigen compositie. Versier met een lint en dennengroen. Leg op een mooi bord (hangen lukt helaas niet).