
Matchaflensjes met room en kersen

1 Smelt de 25 gram boter. Zeef de bloem met het matchapoeder, poedersuiker en zout boven een kom. Voeg het ei toe en roer met een garde zo glad mogelijk. Roer beetje bij beetje de melk erdoor tot een glad beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
2 Verhit een koeken- of crêpe-pan (zorg dat de pan goed heet is) en doe er wat boter (of zonnebloemolie) in. Schenk er een opscheplepel beslag in en verdeel het gelijkmatig over de pan. Maak het flensje zo dun mogelijk. Keer na ca. 1-2 min het flensje om. Bak zo minimaal 4 flensjes. Laat ze iets afkoelen.
3 Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf met de mixer. Bestrijk de flensjes met een dunne laag kersen fruitspread en slagroom en rol ze op. Snijd ze voorzichtig in stukjes en zet ze rechtop op een bord. Versier met de kersen, extra slagroom en kersen fruitspread. Bestuif met extra matcha poeder.