Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Frambozen confiture

Meergranen ontbijtscones met frambozen

 
Gemiddeld
8-10 stuks
20 min bereidingstijd + 35 min oventijd

Frambozen confiture

240 g bloem

100 g volkoren (spelt) meel

150 g havermout

1 el bakpoeder

1 el witte basterdsuiker

100 g gebroken lijnzaad

50 g geroosterd sesamzaad

200 g koude boter, in blokjes

2 eieren

50 ml karnemelk

50 ml ahornsiroop

250 g diepvries frambozen, ontdooid

100 g poedersuiker

Bonne Maman Frambozen Confiture

Bakpapier

Mixer

Stappen

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de bloem met het meel, de havermout, het bakpoeder, basterdsuiker, lijnzaad, sesamzaad en 1 theelepel zout in een ruime kom. Voeg de boter toe en mix met de mixer rustig tot een kruimelig deeg. Voeg de eieren, karnemelk, ahornsiroop en de frambozen (maar houd 3 frambozen achter voor het glazuur) toe. Mix kort tot alle ingrediënten net gemengd zijn tot een grof deeg.

Verdeel het deeg in 8-10 gelijke porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Meng achtergehouden frambozen met de poedersuiker tot een glad glazuur. Voeg indien nodig een paar theelepels water toe. Zigzag het glazuur over de scones. Serveer de scones met frambozenjam en boter.

 

Tip Met de ingrediënten voor scones kan eindeloos worden gevarieerd. Gebruik ook eens ontdooide kersen, stukjes verse abrikozen, pompoenpitten, grof gehakte noten, stemgember, rozijnen of andere gedroogde vruchten. Ze combineren allemaal goed met boter of roomkaas en jouw favoriete Bonne Maman jam!

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal