
Moederdag hartjes

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2 Als het deeg wordt uitgerold, is er een lange rechthoekige strook die is verdeeld/geperforeerd met 2 verticale ‘snijnaden’ waardoor er 3 rechthoeken zijn. Deze rechthoeken hebben elk een diagonale ‘snijnaad’. Wanneer het deeg op alle snijnaden wordt doorgesneden, zijn er 6 driehoeken (om die op te rollen tot croissants).
In dit recept worden de rechthoeken gebruikt en worden de diagonale snijnaden juist dichtgemaakt – anders kunnen er geen hartjes van worden gemaakt.
Rol het croissantdeeg uit en snijd het deeg op de verticale naden in drie gelijke rechthoeken. Duw de diagonale naden zoveel mogelijk dicht en bestrijk het deeg met de fruitspread. Hou hierbij een lange rand van ca. 3 cm vrij. Rol de lange kant met fruitspread op richting de kant zonder fruitspread en rol het stukje zonder fruitspread niet op. Herhaal dit met de twee andere rechthoeken en leg de rolletjes op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat 30 min. in de vriezer.
3 Klop het ei los. Snijd de rollen in plakjes van 3 cm en leg ze twee aan twee op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de onderkanten (zonder fruitspread) goed tegen elkaar en vorm een mooi hartje. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Laat een beetje afkoelen en breng ze dan snel met een kopje koffie of thee naar je allerliefste mama! Lekker met extra fruitspread en mascarpone of zuivelspread.