
Pain perdu met hangop en pruimenjam

1 Snijd het stokbrood in 6 dunne, schuine sneetjes. Klop het ei los, voeg de melk en de kaneel toe. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en doe wat boter of olie in de pan. Wentel het stokbrood door het ei-melkmengsel en bak ze in ca. 5 min. goudbruin. Keer ze halverwege.
2 Verdeel over twee borden en serveer de pain perdu met Bonne Maman pruimenjam, hangop en fruit naar keuze. Bestrooi met poedersuiker.
Tip Hangop is gemakkelijk zelf te maken. Hang een vergiet in een ruime kom en bekleed het met een schone, uitgespoelde kaas- of keukendoek. Schenk er een liter volle yoghurt in en laat de yoghurt minimaal 6 uur in de koelkast uithangen. Spatel er 250 ml stijfgeklopte slagroom door en breng op smaak met suiker of ahornsiroop. Dit is genoeg voor vier personen.