Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Perengalette met kersenjam

 
Gemiddeld
8
35 min. bereidingstijd + 40 min. oventijd

250 g bloem

100 g fijne kristalsuiker

125 g koude boter, in blokjes

2 eieren

4-6 stevige handperen

3 el Bonne Maman Kersen Confiture

200 g amandelspijs

Bakpapier

Deegroller

Stappen

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Kneed de boter er met koele handen door tot een kruimelig deeg. Voeg 1 ei toe en kneed tot een glad deeg. Voeg 1 eetlepel koud water toe als het deeg te droog is. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde lap van ca. 40 cm en ca. 4 mm dik. Leg tot gebruik in de koelkast.

Snijd de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng ze losjes met de kersenjam. Snijd het amandelspijs in dunne plakjes.

Klop het andere ei los. Neem het deeg uit de koelkast en leg het op een bakplaat. Verwijder het bovenste bakpapier en prik met een vork gaatjes in de bodem maar laat een rand van 5 cm rondom vrij. Leg het amandelspijs op het deeg en laat weer de rand vrij. Verdeel de partjes peer over het amandelspijs. Vouw de rand van het deeg over de peren en bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bak de galette in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer warm of koud met crème fraîche of slagroom.

 

Tip Vervang de kersenjam eens door de Bonne Maman Mirabellen- of Abrikozen Confiture

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal