
Pinda-Hazelnoot (ontbijt) muffinfs

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cupcakevormpjes over de muffinvorm of knip passende stukjes bakpapier en duw die in de holtes. Schil de wortel en rasp grof.
2 Klop de eieren met de rietsuiker licht en luchtig met de mixer. Schenk met de mixer op de laagste stand de zonnebloemolie erbij. Spatel de kwark erdoor.
3 Zeef het bakmeel met de speculaaskruiden en een mespunt zout boven het beslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel als laatste de wortel erdoor.
4 Verdeel het beslag over de vormpjes. Schep op 4 muffins een theelepel Pindapasta en op de andere 4 een theelepel Hazelnootpasta. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Variatietip Je kunt er altijd 2 eetlepels gehakte noten, blauwe bessen of rozijnen door spatelen!