
Pindapasta brownies

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de vorm in, bekleed de vorm met bakpapier en vet dat ook in.
2 Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade al roerend met de boter au bain-Marie, schenk het in een mengkom en voeg de basterdsuiker toe. Klop met de mixer tot het gemengd is. Voeg één voor één de eieren toe. Klop het vanille-extract erdoor en spatel kort de bloem erdoor. Hak 75 gram pinda’s grof en spatel die er ook door.
3 Schep het beslag in de vorm. Schep met een theelepel kleine hoopjes Pindapasta op het beslag en maak mooie swirls met de satéprikker. Bak de brownie in 25 min. in het midden van de oven tot de bovenkant een krokant laagje heeft. Het mag verder nog best zacht zijn. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
Tip Voor de gember-liefhebber! Hak ca. 4 bolletjes stemgember fijn en voeg tegelijkertijd met de pinda’s toe. Vervang het vanille-extract door 1 theelepel gemberpoeder.
Versiertip Je kunt de brownie ook nog versieren met extra gesmolten chocolade en gehakte pinda’s.