Quiche met pompoen, blauwe kaas en vijgenjam
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de pompoen in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Laat iets afkoelen.
2 Vet ondertussen de quichevorm in met de rest van de olijfolie en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak ca. 10 min. in de oven (dit kan onder de pompoen). Laat ook iets afkoelen.
3 Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Hak de walnoten grof. Verdeel de pompoen over het bladerdeeg. Vul de openingen met walnoten, stukjes blauwaderkaas en schepjes vijgenjam. Klop de eieren los met de slagroom en de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk dit over de vulling en bak de quiche in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.