Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Scones voor high tea

 
Gemiddeld
Ca. 15stuks
20 min bereidingstijd + 12 min. oventijd

75 g boter

225 g zelfrijzend bakmeel + extra voor bestuiven

1 tl bakpoeder

3 el poedersuiker

1 mespunt zout

75 ml karnemelk + extra voor bestrijken

Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker aardbeien of abrikozen

Mascarpone, boter of clotted cream

Deegroller

(Gekartelde) uitsteker 5 cm

Bakpapier

Stappen

1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder, poedersuiker en zout met een garde in een kom. Doe de boter erbij en maak met je vingertoppen grove kruimels. Schenk de karnemelk erbij en kneed snel tot een glad deeg.

2 Rol het deeg op een licht met bakmeel bestoven werkblad met de deegroller en steek er zoveel mogelijk scones uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het deeg weer bij elkaar, rol het uit en steek opnieuw scones uit het deeg. Ga door tot het deeg op is. Bestrijk ze dun met karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Serveer met de fruitspread en room of boter.

 

Tip Serveer tijdens een high tea ook madeleines van Bonne Maman, macarons en sandwiches met zuivelspread met bieslook, gerookte zalm en komkommer.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal