Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen

Slabites met spicy kip en abrikozenjam

 
Makkelijk
4
20 min. bereidingstijd

Meer Fruit Minder Suiker Abrikozen

300 g kipfilet (à 150 g)

1 groentebouillonblokje

3 tl (smoky) srirachasaus

1 bosje radijsjes

1 wortel

1 rode peper

3 bosuitjes

15 g verse koriander

1 avocado

2 kropjes baby romaine

200 g sojaboontjes

1 limoen

2 el Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Abrikozen

4 el extra virgine olijfolie

1 tl Thaise vissaus (of meer naar smaak)

Stappen

1 Breng een steelpan met ruim water aan de kook en voeg als het water kookt, de kipfilet toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de kip ca. 10 min. tegen de kook aan pocheren. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Schep om met de sriracha saus.

2 Snijd de radijs in plakjes. Schil de wortel en maak linten met een dunschiller. Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosui in ringen, hak de koriander grof en snijd de avocado in stukjes. Snijd 1 kropje sla in reepjes. Meng alle gesneden groente en de sojaboontjes.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Klop een vinaigrette van het sap, rasp, abrikozenjam, olijfolie en de vissaus. Breng op smaak met zout indien nodig.

4 Trek de blaadjes van het andere kropje sla los en verdeel ze over een schaal. Verdeel de sla erover en besprenkel met de dressing.

 

Tip Bestrooi met grofgehakte zoute pinda’s voor een extra bite.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal