Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Fijn Gezeefd Aardbeien

Fijn Gezeefd Abrikozen

Fijn Gezeefd Kersen

Fijn Gezeefd Rozenbottel

Zadencrackers

 
Makkelijk
16-20 stuks
20 min. bereidingstijd + 15 min. wachttijd + 35 min. oventijd

Fijn Gezeefd Aardbeien

Fijn Gezeefd Abrikozen

Fijn Gezeefd Kersen

Fijn Gezeefd Rozenbottel

50 g lijnzaad

25 g gebroken lijnzaad

25 g pompoenpitten

25 g zonnebloempitten

25 g chiazaad

25 g sesamzaad

25 g maanzaad

25 g volkorenmeel

½ tl zout

1 el neutrale olie

Boter, zuivelspread of cottage cheese

Bonne Maman Fijn Gezeefd Aardbeien

Bonne Maman Fijn Gezeefd Rozenbottel

Bonne Maman Fijn Gezeefd Abrikozen

Bonne Maman Fijn Gezeefd Kersen

Deegroller

Bakpapier

Stappen

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten behalve de olie, boter en jam met een garde in een kom. Voeg 250 ml kokend water toe en laat 15 min. afgedekt wellen.

2 Bestrijk een vel bakpapier met de olie en schep het zadenmengsel erop. Dek af met een tweede vel bakpapier en rol het zadendeeg met de deegroller tot een egale, dunne gladde laag, zo groot als het bakpapier. Zorg dat het overal even dun is. Leg het op een bakplaat en trek voorzichtig het bovenste vel bakpapier eraf. Snijd er met een groot mes ca. 16-20 rechthoekige crackers van. Ze mogen nog wel een beetje tegen elkaar aanzitten.

3 Bak de crackers in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en krokant. Laat ze ca. 15 min. afkoelen op een rooster. Serveer met boter/ zuivelspread/ cottage cheese en Bonne Maman Fijn Gezeefd in een smaak naar keuze.

 

Tip Je kunt naar eigen inzicht variëren met de verschillende zaden. Ook de hoeveelheden per soort kun je naar smaak aanpassen. Houd de verhouding van 225 gram zaden op 250 ml water aan.

Levering door Colissimo

Gratis levering bij aankopen van € 45 of meer. Levertijd 5-7 dagen na verzending.

Personaliseer je boodschap

in je bestelling

Beveiligde betaling

Visa / Mastercard / iDeal