Ingrediënten en benodigdheden
- 2 Eendenborstfilets (à ca. 300 gram)
- Zout, peper
- 1-2 takjes verse rozemarijn
- 2 sjalotjes
- 3-4 el Balsamico azijn
- 200 ml eenden fond (uit glas)
- 100 g Bonne Maman Bosbessen Confiture
- 3 el bruine sausbinder
- 200 g peultjes
- Ovenschaal
1 Dep de eendeborstfilets droog. Kruid ze met zout en peper. Leg ze met de huid naar beneden in een koude pan met anti-aanbaklaag en braad ze goudbruin. Doe de rozemarijn takjes erbij in de pan. Keer de eendeborstfilets om en bak de vleeskant.
2 Doe de filets in een ovenschaal met de huidkant naar boven en bak ze in een voorverwarmde oven bij 120 graden in ca. 15-20 minuten gaar.
3 Giet het vet uit de pan. Pel de sjalotjes en snij ze in kleine stukjes. Bak ze kort in de pan. Doe de balsamico azijn erbij en vervolgens de eenden fond. Laat dit 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Roer de Bonne Maman bosbessenjam erbij. Haal de rozemarijn eruit en doe de sausbinder erbij. De saus circa 2-3 minuten zachtjes laten koken en blijven roeren. Naar smaak zout en peper toevoegen.
4 Spoel de peultjes af en kook ze in 3-4 minuten in water waar een snufje zout in gestrooid is. Snij de eendeborstfilet in dunne plakken. Giet de peultjes af en serveer tezamen.